Helen Johansson (2) (1).jpg

Om mig:

Jag är uppväxt i Rejmyre, en liten by i Östergötland, men bor numera i Huddinge och arbetar på Dramatens ateljéer som dekormålare. Vid sidan av jobbet har jag utbildat mig i  kreativt skrivande  på Mittuniversitetet och i skrivande för barn och unga på Kristianstads högskola och Linnéuniversitetet. Jag debuterade 2015 och är medlem i Författarförbundet och Författarcentrum.

Fröet till mitt skrivande såddes för många år sedan och det började med läsning. Min mamma förestod biblioteksfilialen i Rejmyre och jag  hade fri tillgång till dörrnyckeln vilket innebar att jag kunde trampa dit på min oväxlade cykel närhelst jag ville, oavsett öppettider, och ha hela biblioteket för mig själv. Dessutom var jag den som fick läsa nyinköpen före alla andra, till och med innan de var registrerade i kartoteket (ja, det här var några år sedan😊). Oj, vad jag läste!

   En bra bok lämnar avtryck inombords, särskilt när man är ung. Jag tror att en stor anledning till att jag så gärna vill skriva böcker är att de var så viktiga för mig när jag växte upp. En slags återbetalning. Det var, och är fortfarande, magiskt att öppna pärmarna till en bok och börja läsa. Vad  ska jag få vara med om den här gången? Än mer magiskt är det att själv få skapa historier  och försöka tämja de där små svarta krumelurerna som kallas bokstäver.